Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо е обект на разследване от италианската полиция по предполагаемо нарушение на мерките срещу коронавируса. Случаят е свързан с пътуване между регионите Пиемонт и Вале д'Аоста.

Полицията от Вале д'Аоста е потвърдила пред "Ройтерс", че води разследване за пътуване във вторник и сряда на Роналдо и приятелката му Джорджина Родригес до алпийския курорт Курмайо.

Според информацията местните власти са били предупредени за предполагаемото присъствие на футболиста в региона от видеоклипове в социалните мрежи, на които се вижда как двамата седят на моторна шейна и празнуват 27-ия рожден ден на Родригес.

Движението между регионите от "оранжевата зона" в Италия, включително Пиемонт и Вале д'Аоста, е забранено от правителството. Изключение има единствено при служебни пътувания и посещения на втори дом.

Роналдо е заплашен от глоба, ако бъде доказано, че е нарушил правилата. Нападателят беше в центъра на напрежение и през октомври, когато се завърна в Италия с медицински самолет в желанието си да скъси времето за изолация, след като даде положителен тест за коронавирус в Португалия.

Дневник