"Ливърпул" е показал истинската си същност и кой е при победата над "Тотнъм" с 3:1. В четвъртък вечер шампионът на Висшата лига взе първи успех от 41 дни и се върна в топ 4 на класирането. Според Юрген Клоп характерът, показан от играчите, е бил най-важното след срещата.

"Вкарахме голове в точните моменти, правилните хора ги вкараха - страхотни голове. Това, което видях, ми хареса. Не ставаше въпрос за формата, а за това кои сме. И ние го показахме. Второто полувреме беше много добро за нас, битката беше голяма, но ние показахме характер", каза Клоп.

Германецът похвали тима си за играта в атака, но също така отчете и добрите действия в отбрана.

"Защитавахме се отлично. Мисля, че извън първите минути на срещата те нямаха много голямо владение, ограничихме ги. Отбранявахме се добре", добави Клоп.

Според мениджъра на "Ливърпул" единственият проблем е контузията на Жоел Матип. Бранителят, който се завърна в игра след травма, издържа на терена само 45 минути и напусна с нова контузия. Това прибавя към проблемите в тази зона, след като Върджил ван Дайк и Джо Гомез са трайно контузени, а преквалифицираният Фабиньо е с мускулен проблем.

"Ако имате добър защитник с нужните качества на разумна цена, обадете ми се. Това, което се случва с нашата защитна линия, е невероятно. Трябва да намерим подходящ играч, но не разполагаме и с толкова време", каза още Клоп.

Дневник