До 30 хиляди зрители дневно ще могат да посещават мачовете на Australian Open, съобщи спортният министър на щата Виктория. Това ще важи за първите осем дни от турнира, като хората ще бъдат разпределени в дневните и нощните сесии, за да няма струпвания. Организаторите уточняват, че става въпрос за целия комплекс в Мелбърн, а не за присъствие на един корт.

От четвъртфиналите нататък бройката на посетителите ще бъде ограничена до 25 хиляди души дневно.

Australian Open беше отложен с няколко седмици и ще се проведе между 8 и 21 февруари.

"През 14-те дни на турнира ще имаме 390 хиляди души, което е около 50% по-малко от средното за последниите години", каза спортният министър Мартин Пакула. Той все пак открои позитивната страна, а именно завръщането на публиката.

Играчите, които бяха поставени под карантина вече започват да тренират и да се готвят за турнира. В Мелбърн и Аделаида започват и демонстративни турнири, както и подгряващи надпреварии. В началото на януари повече от 1700 души, сред които играчи, треньори и физиотерапевти пристигнаха в Австралия.

Голяма част от тенисистите имаха право да напускат стаите си по време на 14-дневната карантина, за да тренират, но 72-ма от тях бяха поставени под строги ограничения, без позволение да излизат.

Дневник