Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път открито заяви, че иска да остане в спорта и да преследва рекордна осма титла. Британецът, който все още не е подписал договор с "Мерцедес" само два месеца преди началото на сезон 2021, обяви че целта му е да стане №1 по титли.

"Осма титла би била нещо огромно, невероятно постижение. Още дори ми е трудно да казвам тази цифра, но съм сигурен, че през 2021 г. ще говорим за това и ще се целя в постигането на мечтата", каза Хамилтън пред SportWeek.

"Фокусиран съм изцяло върху титлата с прекрасна група от хора".

Британецът очаква да има много сериозно предизвикателство от съперниците си. Той открои тима на "Ред бул" като най-опасен за предстоящия сезон.

"Очаквам тежка година, уверявам ви в това. "Ред бул" вече показаха, че имат много силен болид и бяха много бързи през миналата година. Ние винаги сме извличали максимума от нашия двигател, но съперниците ни бяха по-бързи. Въпреки всичко ние продължаваме да работим здраво", каза още Хамилтън.

Според седемкратния световен шампион, когато си на върха е много трудно да задържаш мотивацията си постоянно.

"Когато растеш, когато си по-млад можеш да правиш по-големи крачки. Но когато си на върха е трудно да правиш подобни скокове, понякога дори и да мислиш, че вървиш напред, се оказва че си направил крачка назад".

Дневник