Българският шампион "Лудогорец" записа втора победа в контролите си от лагера в Турция, след като надигра "Динамо" (Киев) с 2:1. Тимът от Разград успя да обърне лидера в Украйна, воден от Мирча Луческу, като пръв допусна гол.

Оливие Вердон си вкара автогол в 23-ата минута при опит да изчисти топката, но в 38-ата Каули Оливейра изравни. Централният бранител Жосуе Са отбеляза победното попадение в 55-ата минута след центриране от корнер.

Това беше трета контрола за "Лудогорец", като съставът има две победи и равенство.


Победа записа и "Левски", като сините се справиха с "Олимпия" (Любляна) в Хърватия. Единственият гол вкара Найджъл Робърта в 17-ата минута, разписвайки се с глава.

В срещата имаше и два червени картона, като Здравко Димитров беше изгонен за "Левски" след удар без топка срещу съперник.

"Специално през първото полувреме имахме добри положения, малко успокоихме темпото след това. Имахме много натоварени тренировки и сега влизаме в момента, в който повече да залагаме на тактика, а не толкова на интезивни тренировки. Имахме хубави шансове за гол, но трябва да поправим концентрацията в наказателното поле", каза след двубоя Славиша Стоянович.

Дневник