Дербито от 21-ия във Висшата лига между "Арсенал" и "Манчестър юнайтед" завърши без победител - 0:0. Двубоят се изигра на висока скорост, в шеметно темпо и с купища интересни моменти пред двете врати, но без да има голове.

Пропуски на двата тима, както и удар в гредата на Александър Лаказет белязаха срещата на "Емиратс".

Двубоят затвърди добрата форма на "Арсенал", който няма загуба в седем поредни срещи в първенството. Точката позволи на "артилеристите" да се изкачат до осмо място, като имат актив от 31. "Юнайтед" остава втори с 41 точки, на три зад лидера "Манчестър сити".

Дербито започна с високо темпо и от двата тима, които играеха на скорост, но без да застрашат сериозно вратата на противника си.

Първата важна намеса трябваше да прави Бернд Лено, който в 20-ата минута изби прехвърлящ удар на Фред.

"Арсенал" отговори с няколко добри контраатаки, но ударите на "артилеристите" или бяха слаби, или неточни. Най-добрият шанс се откри пред Никола Пепе, но той не уцели вратата.

До почивката "Юнайтед" държеше топката, но двата тима завършиха със сходни показатели - по седем удара, от които два точни.

 

Втората част започна с натиск на "Арсенал". Домакините направиха промяна, като Уилиан се появи на терена вместо Мартинели, а освен това се възползваха от травмата и принудителното излизане на Скот Мактомини.

Уилиан можеше да открие само четири минути след влизането си от пейката, но Уан Бисака изби негов удар. Малко по-късно Хари Магуайър спря шут на Никола Пепе.

Високото темпо и реедуването на положения пред двете врати продължиха, като Кавани пропусна отличен шанс за гостиите, а Александър Лаказет удари греда след пряк свободен удар.

В заключителните минути "Арсенал" продължи да бъде по-активен, а Никола Пепе се отчете с нов пропуск. "Юнайтед" не се отказа и отговори, но Кавани отново не успя да се разпише, като акробатичното му изпълнение две минути преди края излезе в аут.

Дневник