За втори път в историята си "Палмейрас" е шампион на Южна Америка, след като триумфира с Копа Либертадорес. В емоционален финал на легендарния стадион "Маракана" зелените се наложиха над "Сантос" с 1:0.

Единственият гол отбеляза Брено в деветата минута на добавеното време и по този начин разби надеждите на "Сантос".

За "Палмейрас" титлата е втора слееде 1999 г., а тимът има и три загубени финала 1961, 1968 и 2000 г. "Сантос" остава с три отличия (1962, 1963 и 2011 г.), но загуби за втори път на финал след 2003 г.

Двубоят изправи един срещу друг два от най-старите съперници в щата Сао Пауло. Дербито между тях, известно и като Дербито на носталгията, противопоставя двата най-успешни тима в страната, които имат общо 18 титли.

Това беше едва третият изцяло бразилски финал, след като през 2005 и 2006 г. отново имаше такива сблъсъци - първо "Сао Пауло" срещу "Атлетико Паранензе", а след това "Интернасионал" срещу "Сао Пауло".

За четвърти път в последните 16 издания на турнира два тима от една страна се изправиха един срещу друг в мача за трофея. Преди две годни на финал бяха аржентинските съперници "Боха Хуниорс" и "Ривър плейт".


Срещата беше белязана от много нерви и осем жълти картона. В добавеното време треньорът на "Сантос" Кука беше изгонен, след като попречи на играч на "Палмейрас" да изпълни тъч.

Зелените спечелиха с единствения си точен удар в мача, докато "Сантос" имаше два, но не се възползва.

Дневник