С два прекрасни гола на Мохамед Салах и късно попадение на Джорджиньо Вайналдум "Ливърпул" стигна до важен успех с 3:1 при гостуването на "Уест хем". Шампионът на Англия записа втора поредна победа във Висшата лига и излезе на трето място в таблицата, само на точка зад "Манчестър юнайтед" и на четири зад лидера "Манчестър сити".

След трудно първо полувреме Салах показа класата си с два гола в рамките на 11 минути. Египтянинът беше точен в 57-ата и 68-ата минута. Вайналдум добави трети гол в 84-ата минута, а Крейг Доусън се разписа за "чуковете" три минути преди края.

По този начин Салах стигна до 20 гола в четвърти пореден сезон. Преди него подобно нещо е постигал единствено Йън Ръш в рамките на шест поредни сезона.

Преди почивката играта на "Ливърпул" не вървеше, като тимът рядко създаваше опасности пред вратата на "чуковете". На терена преобладаваше битката, а гостите разиграваха прекалено бавно, като фланговете им не работеха.

След паузата крайните бранители на шампионите се активизираха и играта се промени драстично. Въпреки че "Уест Хем" имаше два добри шанса, "Ливърпул" поведе. Салах пое отговорност, като Роберто Фирмино беше на пейката, а Садио Мане остана извън групата заради травма.

Египтянинът се разписа в 57-ата минута с фалцов удар и асистенция на влезля секунди по-рано Къртис Джоунс.

 

Само 11 минути по-късно Салах вкара за втори път по още по-красив начин. Той овладя пас на Джердан Шакири и с второто докосване прати топката покрай плонжа на вратаря - 0:2.

Дълго време "Уест хем" нямаше отговор на двата гола и изглеждаше, че мачът се доиграваше. В 84-ата минута резервата Фирмино асистира за Вайналдум и той покачи резултата. Все пак в 87-ата Доусън се разписа с глава след центриране от корнер.

Дневник