Близо 600 души, сред които тенисисти, официални лица и служители, ще бъдат изолирани заради положителен тест за коронавирус на 26-годишен мъж, работещ в Grand Hyatt - един от хотелите, в които играчите прекараха карантината си преди Australian Open.

Всички изолирани лица предстои да бъдат тествани, като тези с отрицателен резултат ще могат да продължат участието си в подгряващите турнири в Австралия.

Сред настанените в хотела е Григор Димитров. Българинът започна успешно годината, след като по-рано през деня победи 232-ия в ранглистата Андрю Харис след 6:3, 6:3 в първия кръг на надпреварата "Мъри ривър оупън".

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс заяви, че за служителя се предполага, че е заразен с британския щам на коронавируса. Андрюс поясни, че няма заплаха за Australian Open и първият за годината турнира ще се проведен по план другата седмица.

"Това е единичен случай и няма нужда хората да изпадат в паника или тревога. Доказахме се като държава, която успешно се справя с този вид огнища и проблеми", допълни Андрюс.

Близо месец в щата Виктория нямаше потвърден случай на заразен с коронавирус.

Дневник