"Ливърпул" продължи с колебливото си представяне през сезона и записа втора поредна загуба на своя "Анфийлд". Шампионите отстъпиха с 0:1 срещу "Брайтън" в мач, в койт бяха надиграни. Единственият гол за "чайките" отбеляза Стивън Алсате в 56-ата минута.

Поражението остави състава на Юрген Клоп на четвърто място, на седем точки зад лидера "Манчестър сити", който е и с мач по-малко. В неделя "Ливърпул" приема именно "гражданите" на "Анфийлд". Формата на червените е колеблива, а загубата е трета за шампионите в последните им шест срещи.

Освен това мърсисайдци не успяват да спечелят четвърти пореден домакински мач. За последен път "Ливърпул" загуби два пъти поред на "Анфийлд" през 2012 г.

"Брайтън" записа трети пореден мач без загуба, за да се изкачи с две места до 15-ата позиция.

"Ливърпул" беше без Садио Мане, както и титулярния си вратар Алисон, който пропусна срещата заради болест. Тимът направи много слаба първа част, в която само два пъти стигна до вратата на гостите, създавайки опасности. "Брайтън" играеше организирано и впечатли с представянето си.

Само 11 минути след подновяването на играта "чайките" стигнаха до гол чрез Алсате. Тросар върна върна топката с глава, а колумбиецът се възползва от липсата на организацията в червената отбрана.

До края на мача "Ливърпул" притисна гостите, но без реално да успее да създаде голово положение. Тимът на Юрген Клоп отправи само един точен удар, а много повече работа имаше вратарят на домакините Келехер, който се отчете с няколко важни спасявания.

Дневник