Германските власти обявиха, че "Ливърпул" няма да бъде допуснат в страната за двубой с "Лайпциг". Двата отбора трябва да се срещнат в осминафиналите в Шампионската лига, като първата среща е домакинството на отбора от Бундеслигата на 16 февруари.

В Германия действа забрана за допускане на пристигащи от зони, засегнати от мутации на COVID-19. Изключения се правят единствено за германски граждани, за лекари и за ключови специалисти, пише "Дойче веле".

Затова е отхвърлено запитването на "Лайпциг" по темата. От Министерството на вътрешните работи отговарят, че няма изключения за професионални спортисти.

От УЕФА са заявили, че германският отбор трябва да намери решение. Изпълнителният директор на "Лайпциг" Оливер Минцлаф е уверен, че мачът ще се проведе извън Германия. "Разговаряме и търсим решение. Ще играем някъде."

Една от възможностите е мачът да е на терена на "Залцбург" - клуб, тясно свързан с "Лайпциг". Австрийците имат мач с "Виляреал" в Лига Европа на 18 февруари и съответно стадионът трябва да е брандиран два дни по-рано, което усложнява задачата.

УЕФА позволява и размяна на домакинствата, при която първият мач да е на "Анфийлд". Според "Дойче веле" е възможно да се стигне и до определяне на крайния победител в една среща на неутрален терен.

Дневник