Основната цел пред "Ливърпул" е да завърши сезона сред първите четири, заяви мениджърът Юрген Клоп. Думите му дойдоха след тежката загуба с 1:4 от "Манчестър сити" на "Анфийлд".

"Това, разбира се, е нашата основна цел. Ще опитаме всичко", каза германецът, цитиран от "Скай спортс". Шампионите са четвърти с 40 точки, като вече изостават с десет от "гражданите", които са и с мач по-малко.

Вратарят на "Ливърпул" Алисон Бекер допусна две груби грешки при изнасянето на топката, а "Сити" се възползва и в двата случая, за да направи 3:1.

Според Клоп неточните отигравания на стража могат да се дължат на студа. "Звучи смешно, но е възможно. И все пак имаше и възможността да ритне топката в трибуните. Но Али (Алисон) ни е спасявал живота много пъти, няма съмнение в това. Тази вечер направи две грешки и това е".

Колегата му Хосеп Гуардиола от "Манчестър сити" изрази впечатленията си от това колко е различен "Анфийлд" без публика. "Гордея се с момчетата. Надявам се следващия път да можем да направим сходно представяне с публика, тъй като "Анфийлд" без фенове е напълно различен. При 1:1 публиката щеше да повлияе на играчите (на "Ливърпул"), заяви Гуардиола.


Дневник