Световният №1 Новак Джокович все ще не е сигурен дали ще продължи участието си на Australian Open след получената контузия в третия кръг. Сърбинът надви Тейлър Фриц от САЩ в труден петсетов мач 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2, който беше повлиян от травмата му.

В третия сет Джокович получи контузия, която описа като разкъсване на мускул.

В събота сърбинът не се появи на комплекса в Мелбърн и отсъстваше от официалните списъци на играчите, които провеждат занимания. Той изчаква резултати от скенер, които да потвърдят дали може да продължи участието си.

В неделя Джоковиич трябва да се изправи срещу 14-ия в света Милош Раонич. Мачът между двамата от осминафиналите е последен в програмата на "Род Лейвър арена", като трябва да започне по обяд. Това дава около 48 часа за възстановяване на сърбина.

След мача си с Фриц Джокович не беше оптимист. "Не знам дали ще мога да се възстановя. Няколко пъти през главата ми минаваше мисъл да се откажа".

Директорът на турнира Крейг Тили вярва, че осемкратният шампион от Мелбърн ще продължи. "Виждали сме го много пъти да играе на този корт, той се чувства удобно на него. Мисля, че ще го видим в игра, надявам се да има добър почивен ден, който да му помогне да се възстанови", каза Тили цитиран от "Ройтерс".

Дневник