"Ливърпул" не е в битката за титлата и предава отличието, това обяви мениджърът на шампионите Юрген Клоп след загубата от "Лестър" с 1:3. Според германеца тимът му не играе зле, но не успява да печели достатъчно точки.

"Не мога да повярвам, че го казвам, но вече сме извън битката за титлата. Не вярвам да можем да скъсим изоставането си след всичко, което ни се случи", каза Клоп. "Трябва да намалим грешките и да печелим мачове. Играта ни не е лоша, но просто не печелим толкова".

След срещата с "лисиците" Клоп се оплака от системата за видеоповторения (VAR) и решенията на видеоарбитрите. При първия гол на "Лестър" първоначално беше отсъдена дузпа, след което решението беше променено на фаул, а от него "лисиците" вкараха.

"Вcичкo си беше нaрeд и cлeд тoвa ce зaпoчнa - дузпa, фaул, зacaдa, нямa зacaдa, гoл. Тoвa имaшe cъвceм рeaлнo влияниe. Тoвa e нeщo, кoeтo трябвa дa ce прoмeни. Зa мeн при първия гoл нa "Лecтър" имaшe зacaдa. Рaзликaтa e в тoвa, чe cи миcлим, чe тeзи рeшeния ca oбeктивни, нo нe ca", каза Клоп.

Германският мениджър призова да бъдат направени промени в системата.

На тази фаза от сезона "Ливърпул" има с 24 точки по-малко от миналия сезон при изиграни 24 мача. Мърсисайдци изостават с 13 от лидера "Манчестър сити", който е и с мач по-малко.

Според менидижъра на "гражданите" Пеп Гуардиола "Ливърпул" не трябва да бъде отписван.

"Те още са в битката, това е отбор, който направи два феноменални сезона. Играят по същия начин, но просто я няма остротата в атака. Има и такива периоди - създаваш по-малко и вкарваш по-малко. За мен "Лиивърпул" не играе слабо", каза Гуардиола.

Дневник