"Барселона" взе седма поредна победа в Ла Лига, след като се справи с "Алавес" с 5:1 на своя "Камп ноу". Каталунците затвърдиха доброто си представяне в шампионата в последните седмиц и с успеха се изравнииха с "Реал" (Мадрид) на второто място.

Лионел Меси и португалецът Тринкао вкараха по два гола. Младият футболист откри в 29-ата минута, а Меси удвои в самия край на първата част. В рамките на 60 секунди в 74-ата и 75-ата минута двамата се разписаха по още веднъж, а крайният резултат оформи Жуниор Фирпо в 80-ата.

Срещата беше последна за "Барселона" преди двубоя с ПСЖ в Шампионската лига. Във вторник каталунците приемат френския шампион на "Камп ноу".

"Отборът играе добре. Убедени сме, че можем да победим ПСЖ. Те имат проблеми с контузени футболисти, но същото важи и за нас. Мачът идва в добър момент. Съперниците са равностойни и ще е интересно", каза треньорът на "Барселона" Роналд Куман.

"В добра форма сме, направихме серия от победи. Меси е изключително важен за "Барселона", с него всичко е много по-лесно. В момента той е в оптимално състояние и е много концентриран. Сигурен съм, че е щастлив тук".

Дневник