Предпоследният във Висшата лига "Уест Бромич албиън" спря "Манчестър юнайтед" и завърши 1:1. Визитата на "червените дяволи" на тима на Сам Алърдайс се оказа много трудна и във втори пореден мач "Юнайтед" не успя да спечели, завършвайки наравно.

Мбайе Ниан откри за "дроздовете", преди да са изтекли и две минути. Бруно Фернандеш беше точен за "червените дяволи" в 44-ата минута.

През целия двубой "Юнайтед" доминираше, държеше топката в близо 75% от времето, но не създаде достатъчно чисти положения. Тимът получи и дузпа, но след преглед на ситуацията със системата за видеоповторения решението беше променено.

Равенството не позволи на "Юнайтед" да излезе еднолично на второто място. Тимът има 46 точки, колкото и "Лестър". "Уест Бромич" остава 19-и с 13 точки, но взе второ равенство в последните си шест срещи.

Още с първата си атака в мача "Уест Бромич" успя да поведе, без да е създал реално положение. След центриране отдясно Диан се пребори със защитника на гостите Виктор Линдельоф, използвайки ръцете си, и вкара с глава.

От този момент "Юнайтед" се настани в половината на "Уест Бромич", но направи няколко пропуска. В самия край на първата част Бруно Фернандеш вкара с хубав удар от въздуха след центриране на Люк Шоу.

След паузата вратарят на "Уест Бромич" Сам Джонсън направи спасяване след удар на Фернандеш, а по-късно "червените дяволи" получиха и дузпа, която впоследствие беше отменена. В края на двубоя двата тима направиха по един пропуск, първо Диан не уцели вратата, а след това Хари Магуайър удари греда.

Дневник