"Левски" спечели първия си мач след подновяването на първенството, надигравайки "Монтана" с 2:0 в София. Сините стигнаха до успеха с голове на Здравко Димитров 14-ата и Стивън Петков в 50-ата минута.

Без да показва много качествен футбол съставът на Славиша Стоянович победи и вкара два пъти с три точни удара. В защита сините не допуснаха проблеми, като "Монтана" дори не застраши новия вратар на столичани Звонимир Микулич.

Победата слож край на негативна серия за "Левски", който имаше само една победа в последните си пет мача. Тя беше от 1 декември, когато беше и повторният дебют на Стоянович. След него "Левски" беше с три загуби и един равен.

Нивото на футбола на стадион "Георги Аспарухов" беше ниско, а двата тима извършиха общо над 40 нарушения.

Димитров изведе сините напред в 14-ата минута след бърза контраатака. Мартин Райнов пое около централния кръг, подаде на Найджъл Робърта, а той намери Димитров. Крилото на "Левски" влезе в наказателното поле, финтира играч на "Монтана" и вкара с плътен шут.

Това беше и единственият точен шут на "Левски" преди почивката.

През втората част играта продължи да бъде много накъсана, а реферът Георги Давидов рядко даваше авантаж, което допълнително уби динамиката.

В 50-ата минута Стивън Петков удвои след удар извън наказателното поле, който изненада вратаря на "Монтана".

Дневник