Шампионът "Лудогорец" започна успешно пролетния дял в Първа лига и разгроми "Етър" с 6:0 в последния мач от 17-ия кръг. На своя терен в Разград лидерът в шампионата не срещна никакви с последния в класирането, решавайки всичко преди почивката.

"Етър" игра с човек по-малко от 25-ата минута заради червен картон на вратаря си Христо Иванов и не успя да окаже отпор. Клаудиу Кешеру беше над всички, като се отчете с четири гола за успеха, а Пламен Крачунов от виолетовите си вкара автогол. Веднъж се разписа Каули Оливейра.

Победата е най-изразителната за "Лудогорец" от началото на сезона. Двубоят беше и първи шампионатен за новия треньор Валдас Дамбраускас, който дебютира официално преди дни в срещата за Купата на България със "Спортист" (Своге).

Шампионите водят в таблицата с актив от 42 точки, като имат шест повече от ЦСКА. Съставът от Разград е в серия от 16 срещи без загуба. "Етър" е на последното 14-о място с 11 точки.

След само шест минути Кешеру откри след хубаво подаване на Антон Недялков. В ситуацията румънецът беше в засада, но страничният съдия Диян Вълков беше изостанал много, за да успее да види ситуацията и да маркира засада.

"Етър" отговори с опасно положение, но Ловре Кнежевич не уцели вратата от близка дистанция.

В 25-ата минута "Етър" остана с човек по-малко, когато Христо Иванов удари топката с ръка извън наказателното си поле и получи червен картон. Това улесни задачата на шампионите и те бързо решиха изхода на двубоя в края на първата част.

Кешеру удвои в 36-ата минута, а три по-късно Крачунов си вкара автогол. Само четири минути след паузата румънецът оформи хеттрика си.

След паузата "Лудогорец" започна да играе по-пестеливо и вкара само два пъти. Кешеру беше точен в 52-ата минута. Последваха много пропуски, преди крайният резултат да оформи Каули Оливейра в добавеното време.

Дневник