Проблем в гърба е причината Григор Димитров да не може да продължи участието си на Australian Open и да отпадне в четвъртфиналите от Аслан Карацев. Българинът претърпя поражение с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 от руския квалификант, като след втория сет трудно се движеше по корта.

"Нямаше как да го прикрия, всичко започна вчера при нормално ходене. Днес се усили в началото на мача, продължаваше да ме мъчи и нямаше как да се спре. Това беше денят на Карацев, сега продължаваме напред, случва се в спорта", каза Димитров след срещата.

Той призна, че е знаел още преди двубоя, че ще има сериозни проблеми, но не му е минало през ум да не излиза на корта.

"Не можех дори да обуя чорапите си, беше ми ясно, че ще имам проблем. Реших да изляза на корта заради адреналина, а и това е Големият шлем. Бях в добра форма преди този мач, рядко съм се чувствал толкова добре."

Димитров отказа да се оправдае за загубата си с контузията, отдавайки значимото на Карацев, който сътвори историческо постижение.

"Болката в гърба влияе при всеки удар - сервис, форхенд, бекхенд. Сякаш чувстваш да преминава ток при всяко голямо усилие, не може да се контролира. Но моля ви, нека да отдадем заслуженото на Карацев. В спорта се случват такива неща, уважавам го и го поздравявам", добави българинът.

"Защо Карацев да не продължи още по-напред?"

В кариерата си Димитров има само две отказвания в турнирите от Шлема. И двете дойдоха на "Уимбълдън" заради контузии - 2009 и 2012 г.

"Не обичам да се отказвам. Това беше тежко за мен и екипа, но в крайна сметка ние сме състезатели, понякога на корта не мислиш рационално. В третия сет знаех, че нямам никакъв шанс, но нямаше как да се откажа. Това показва кой съм", каза още бившият №3 в света.

Дневник