Австралиецът с гръцки паспорт Питър Макрилос бе в основата на обрата и победата на Славия с 3:2 срещу Арда (Кърджали). Столичани се поздравиха с първия си успех от 10 декември насам, след като в последните си три мача така и не успяваха да спечелят.

Арда нанесе първия удар в мача, като след четвърт час футбол Тонислав Йорданов откри от няколко метра след хубав пас на Александър Георгиев и неособено добра игра на цялата защита в бяло. Макрилос, който е юноша на английския Стоук Сити и за кратко се е подвизавал в школат на Барселона “Ла Масия”, изравни още в следващата минута, когато Иван Караджов изчисти центриране, а топката се озова в седмицата на домакините на границата на наказателното поле и той я прати в мрежата от воле - 1:1.

Нова асистенция на Георгиев доведе до втори гол за Арда, този път реализиран с глава от Румен Руменов от десетина метра - 1:2 в 40-ата минута.

Гостите не останаха дълго начело и в 55-ата минута Георги Вълчев със силен шут във вратарския ъгъл на Караджов възстанови равенството - 2:2. Макрилос донесе трите точки на най-стария столичен тим в 72-ата минута, когато бе изведен по брилянтен начин от Дарко Тасевски сам срещу вратаря и не сбърка за 3:2.

С тази победа Славия вече има 16 точки в актива си и поне временно се отдалечи от дъното на класирането, намирайки се на единадесета позиция. Арда пък загуби за пръв път от единадесет кръга насам и остава на четвърто място с 35 точки.

Дир.бг