Лудогорец" е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. Тимът на Валдас Дамбраускас детронира с 2:1 шампиона от последните два сезона "Локомотив" (Пловдив) в драматичен мач, който завърши след изиграването на продължения.

Успехът за "Лудогорец" донесе Мавис Чибота в 114-тата минута. В редовното време мачът завърши 1:1, като "Локомотив" се добра до продължения с гол в последните секунди.

Тимът от Пловдив беше в серия от 14 поредни победи в турнира, като последната загуба на отбора дойде през октомври 2017 г.

С добро представяне се отличи новият вратар на "Лудогорец" Кристиян Кахлина. Хърватинът имаше ключова роля за успеха благодарение на спасяванията си по време на мача.


Първото полувреме предложи малко възможности. В началото Елвис Ману стреля с глава, но вратарят на "Локомотив" Илко Пиргов не беше затруднен. В края на първата част гостите можеха да поведат, но Диниш Алмейда не успя да насочи топката отблизо. По-късно Георги Минчев шутира встрани от вратата.

"Лудогорец" започна по-силно второто полувреме, като първият гол падна след пробив на Бърнард Текпетей. Той опита подаване, което беше пресечено, но при следващото центриране намери Пиерос Сотириу. Нападателят се разписа след удар с глава.

След гола "Локомотив" имаше превъзходство и създаде много положения за гол, но Кахлина спираше опитите на гостите. Техният натиск даде резултат и тимът изравни резултата в 93-тата минута, когато Минчев завърши добра комбинация.

Докато "Локомотив" опитваше да стигне до обрат, "Лудогорец" измъкна успеха. Шест минути преди края на продълженията Чибота вкара след самостоятелен пробив. След края на мача имаше напрежение между футболисти на двата отбора, като Жордан Икоко и Пауло Уртадо получиха червени картони.

Дневник