Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес проучва възможността да организира демонстративен мач между тенисистите Рафаел Надал и Роджър Федерер по случай откриването на обновения "Сантяго Бернабеу", твърди Defensa Central.

По план модернизацията на стадиона на стойност 575 млн. евро трябва да завърши през октомври 2022 г. Според информацията идеята на Перес е шоуто да подобри рекорда по посещаемост на тенис мач, като капацитетът на "Сантяго Бернабеу" е 81 044 места.

Надал и Федерер са в основата на върховото постижение, което беше постигнато на 7 февруари 2020 г. По време на благотворителен двубой с тяхно участие се събраха 51 954 зрители в Кейптаун.

Defensa Central твърди, че като фен на "Реал" Надал винаги е мечтал да играе на "Сантяго Бернабеу". Според информацията Новак Джокович ще замени Федерер при невъзможност на швейцареца да участва в шоуто.

През 2012 г. "Сантяго Бернабеу" трябваше да приеме демонстративен мач между Надал и Джокович, но срещата пропадна заради контузия на тенисиста от Майорка.

Дневник