"Славия" се класира на полуфинал в Купата на България, след като победи "Левски" с 2:1 в дербито от четвъртфиналната фаза. Белите се наложиха над своя съперник на собствения си стадион в "Овча купел" и записаха четвърти пореден успех над сините.

Двубоят не предложи голямо зрелище, но се запомни с много интересни последни 12 минути, в които паднаха три гола. Питър Макрилос откри за белите в 78-ата минута, а "Левски" изравни с красиво изпълнение на Марин Петков в 86-ата.

Груба грешка на бранителите на "Левски" позволи на Калоян Кръстев да донесе успеха на "Славия" в 89-ата минута.

Двубоят беше повторение на финала в турнира от 2018 г., когато "Славия" спечели с дузпи.

Само след 4 дни "Славия" и "Левски" отново ще се срещнат, този път в мач за първенство на "Георги Аспарухов".

Белите са третият тим, достигнал до полуфиналите след "Лудогорец" и "Арда". В четвъртък е последният четвъртфинал между ЦСКА и "Ботев" (Враца).

Първото полувреме предложи по-остра игра от двата тима. Футболистите на белите получиха пет жълти картона, а по чудо не останаха и с 10 души. Капитанът Димитър Рангелов имаше официално предупрежение, когато влезе грубо в краката на Симеон Славчев, но реферът Радослав Гидженов не го изгони.

След паузата "Левски" осъществи натиск до 60-ата минута, но след това импулсът в играта на сините изчезна.

В 78-ата минута след атака отдясно се стигна до разбъркване в полето на "Левски". Бранителите не успяха да изчистят, а топката попадна в австралиеца Макрилос, който се разписа с мощен шут.

От "Левски" реагираха мигновено, като на терена се появиха Стивън Петков и младият Марин Петков. Последният вкара прекрасен гол с шут от около 25 метра, който не остави шансове на стража на "Славия" Светослав Вуцов.

Въпреки психологическото предимство и изравняването "Левски" не се възползва, като на свой ред сгреши фатално. Драган Михайлович подаде неточно около централния кръг, "Славия" организира контраатака, а с диагонелн изстрел Калоян Кръстев вкара втори гол - 2:1.

Дневник