НБА очаква да провежда мачове пред пълни трибуни през следващия сезон (2021-2022). От лигата подписаха договор с компанията Clear, което увеличава възможността за масово завръщане на привържениците в залите, съобщи ESPN.

Отборите ще бъдат подпомогнати с технология за скрийнинг в залите, която е често срещана по летищата. Тимовете няма да са задължени да я използват, но на всеки ще бъде позволено да определи как да приложи системата.

"Орландо меджик", "Сан Антонио спърс" и "Атланта хоукс" са сред отборите, които използват Clear, за да допускат ограничен брой зрители на мачовете си. Вече две трети от тимовете са посрещали фенове през сезона.

Привържениците ще трябва да въведат информация в приложението като резултати от тестове за коронавирус или информация за ваксинация и да си направят снимка. При пристигането в залата запалянковците ще трябва отново да се снимат, за да потвърдят самоличността си и да попълнят въпросник, свързан със здравословното им състояние.

Част от плановете за масово завръщане на запалянковците включват обособяването на зони по трибуните с изцяло ваксинирани фенове. Те също ще трябва да спазват мерките за социална дистанция.

Дневник