Неочаквани проблеми за фаворитите и оспорвани резултати белязаха първите четвъртфинални срещи в Лига Европа. "Манчестър юнайтед" и "Арсенал", които имаха по-лесен жребий, не бяха убедителни. "Червените дяволи" надвиха деветия в испанската Ла Лига "Гранада" с 2:0 като гост, но не играха силно. "Арсенал" изненада неприятно и стигна само до 1:1 вкъщи срещу "Славия" (Прага).

Първите четвъртфинали предложиха голяма интрига и общо осем гола. "Рома" победи "Аякс" с 2:1 в Амстердам, а "Виляреал" спечели с 1:0 срещу "Динамо" (Загреб) на "Максимир".

Фаворитът "Манчестър юнайтед" надви "Гранада" като гост с 2:0. Тимът на Оле Гунар Солскяр стигна до успеха с едва три точни удара. Маркъс Рашфорд откри в 31-ата минута, а Бруно Фернандеш вкара четири минути преди края от дузпа.

Рашфорд на "червените дяволи" беше точен след отлично извеждащо подаване на Виктор Линдельоф. Това се оказа и единственият точен удар на английския тим в срещата. "Гранада" създаде положения, но не успя да се възползва.

В самия край на мача бранител на "Гранада" удари играч на "червените дяволи" и съдията посочи бялата точка. От нея Фернадеш нямаше проблем да вкара.

Въпреки двата гола аванс "Юнайтед" няма да може да разчита на трима основни играчи в реванша. Люк Шоу, Скот Мактомини и капитанът Хари Магуайър получиха картони и няма да играят на "Олд трафорд" след седмица.

В Лондон "Арсенал" изигра слаб мач срещу "Славия", завършвайки 1:1. Чешкият тим продължи да впечатлява в Лига Европа, като показа организирана игра в отбрана и органичи "артилеристите" до едва два точни удара във вратата за 90 минути.

След много трудности "Арсенал" вкара в 86-ата минута с хубаво изпълнение на Никола Пепе. В продължението обаче англичаните действаха разконцентрирано при корнер и "Славия" изравни, като точен беше Томаш Холеш.

В друг мач "Рома" надви "Аякс" с 2:1 като гост. Дейви Класен откри в 39-ата минута, а в началото на втората част Душан Тадич пропусна дузпа. Гостите от Рим стигнаха до обрат на чужд терен чрез Лоренцо Пелегрини в 57-ата минута и Ибанес в 87-ата.

Последният четвъртфинал в Загреб между "Динамо" и "Виляреал" завърши с успех на испанците с 1:0. Жерар Морено се разписа за гостите в 44-ата минута.

Дневник