Председателят на съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов смята, че срещу него има силни медийни атаки. По думите му те са започнали след контузията на Антон Недялков от "Лудогорец" в мача с "Царско село" за Купата на България.

"Атаките са изцяло към мен и те започнаха при контузията на Антон Недялков. Съдията и аз сме виновни за нея. Дотогава се ползвах с медиен комфорт", заяви Гергинов. Той посочи, че няма притеснения от нищо и е готов за разговори.

От седмици във футбола напрежението към съдиите се увеличи, а в центъра попаднаха "Лудогорец", от една страна, и "Левски" и ЦСКА, от друга.

"Не смятам, че съм направил нещо грешно в това, че искам съдиите да спазват правилата и двата отбора да са равнопоставени от съдийска гледна точка на терена", каза Гергинов, който дойде на поста преди три месеца при поредната смяна в съдийската комисия.

Той посочи, че за предстоящия мач между "Левски" и "Лудогорец" е сменил съдийския наблюдател Петър Петров, който е и бивш председател на съдийската комисия и настоящ ръководител на въвеждането на видеоповторенията (VAR). Причината е, че сред съдиите се говорело, че Петров има пристрастия към "Лудогорец", обясни Гергинов.

Според него при дузпите, отсъдени за шампионите и срещу ЦСКА в последния кръг, които предизвикаха нови противоречия, реферите са взели правилни решения.

Гергинов коментира и темата за Георги Кабаков, свирил мач в Гърция преди седмица. "Никого и по никакъв начин не пазя. Това, че Гърция има проблем със съдийството и канят съдии не само от България, а от цяла Европа... аз не искам да дръпна този съдия в казана и да му кажа "стой тук", заяви шефът на съдиите. Кабаков е назначен да ръководи реванша между "Лудогорец" и ЦСКА в полуфиналите за купата след 1:1 в София.

Дневник