Европейският шампион "Байерн" (Мюнхен) е притиснат до стената и се хвърля с всички сили, за да защити трофея си в Шампионската лига. След загубата в първия мач (2:3) баварците гостуват в Париж с мисълта, че продължаване към полуфиналите минава през отбелязването на поне два гола.

Мачът между ПСЖ и "Байерн" започва в 22 ч. и ще бъде излъчен по Max Sport 3. По същото време "Челси" приема "Порто", като лондончани са близо до класиране напред след успеха с 2:0 в първата среща. Двубоят ще бъде предаван по Max Sport 2.

В последните четири пъти, когато "Байерн" загуби първия мач в елиминациите, баварците отпадаха. В Мюнхен тимът на Ханзи Флик имаше предимство в играта, но пропусна много възможности.

"Байерн" отново ще бъде без ключови фигури като голмайстора си Роберт Левандовски и Серж Гнабри. Извън състава са още Корентен Толисо, Дъглас Коста и Марк Рока, а някои играчи доскоро имаха проблеми с травми.

"Знаем, че трябва да вкараме поне два гола. Ще бъде трудна задача, но това са мачовете, за които играем футбол. Искаме да предизвикаме мини сензация в Париж", каза Флик в навечерието на мача.

ПСЖ ще търси да продължи започнатото, разчитайки на звездите си Неймар и Килиан Мбапе, които изиграха важна роля при победата в Мюнхен. Нападението на парижани показа, че може бързо да наказва грешките на "Байерн", който ще тръгне в атака.

За френския шампион ще отсъства капитанът Маркиньос, Мауро Икарди и Левин Курзава. Формата на ПСЖ у дома е колеблива, като в последите си пет мача във всички турнири отборът е допуснал три загуби.

"Всичко може да се случи. "Байерн" е най-добрият отбор в света в момента. Изключително много ги уважавам, но в същото време сме уверени в силните си страни и знаем, че трябва да мислим за победа в този мач", заяви треньорът на парижани Маурисио Почетино.

Дневник