Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес остава начело на клуба, след като получи нов мандат до 2025 г. Във вторник мадридчани обявиха официално преизбирането му, което беше очаквано заради липсата на други кандидати.

В момента Перес е вторият най-дълго управлявал президент на "Реал" с почти 18 години на поста (начело е Сантиаго Бернабеу с близо 35-годишно управление). Той застана начело на клуба през 2000 г. и управлява до 2006 г., след което се завърна през 2009 г.

Под негово ръководство белите спечелиха общо 26 футболния отличия, сред които по пет пъти шампионската титла в Испания и Шампионската лига.

Очакванията към него и екипа му остават високи. В спортен план "Реал" (Мадрид) имаше трудности през есента, но успя да подобри представянето си и в момента се бори за титлата в Ла Лига, а в Шампионската лига е близо до полуфиналите.

Традиционно, името на Перес се свързва с привличане на някои от най-големите футболни звезди. Затова и погледите на медиите в Испания са насочени към новите големи имена в спорта - Килиан Мбапе от ПСЖ и Ерлинг Холанд от "Борусия" (Дортмунд).

Успоредно с това върви и модернизацията на "Сантиаго Бернабеу", инвестицията в която се оценява на стотици милиони долари.

С връщането и на Жоан Лапорта начело на "Барселона" се поднови голямото съревнование на управленско ниво между двамата. Двата клуба са на върха в класацията на "Форбс" за най-скъпите във футбола, като за пръв път каталунците излизат на първото място.

Дневник