"Реал" (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига, след като успя да отстрани "Ливърпул". Реваншът между двата тима на стадион "Анфийлд" завърши 0:0, а успехът 3:1 от първата среща се оказа достатъчен на белите да продължат към фазата на най-добрите четири.

Тимът на Зинедин Зидан продължава да мечтае за 14-а купа в надпреварата. Също така "Реал" е обратно на полуфинал, след като в предишните два сезона отпадаше в осминафиналната фаза.

Сблъсъкът на "Анфийлд" мина под диктовката на домакините, които дадоха всичко от себе си да наваксат пасива си, но срещнаха добре организирана защита. "Реал" успя да укроти първоначалния натиск на мърсисайдци, а след това игра без да поема необмислени рискове.

В полуфиналите "Реал" ще срещне "Челси".

"Ливърпул" отпада и остава без шансове за трофей през сезона.

От първата минута "Ливърпул" подходи много агресивно, поставяйки мадридчани под напрежение. Още в третата минута се наложи Тибо Куртоа да прави спасяване след удар на Мохамед Салах. Белгиецът обаче се намеси с крак и предотврати сигурен гол.

В 11-ата минута Куртоа направи нова важна проява, този път след удар на Джеймс Милнър.

След първоначалния натиск "Реал" успя да изравни играта и да я изнесе в малко по-предни позиции. Последваха минути на по-голяма битка и нарушения от двете страни. В края на първата част червените отново натиснаха, създавайки нови два шанса.

Салах стреля над гредата, а Вайнаулдум също не успя да намери целта. От своя страна "Реал" нямаше толкова чисти положения.

Второто полувреме започна с нов отличен шанс за мърсисайдци. Куртоа обаче отново се прояви, правейки спасяване срещу Роберто Фирмино.

Английският тим направи всичко по силите си да притисне "Реал", но с напредване на времето за гостите се откриваха повече пространства. Няколко пъти Винисиус Жуниор и Карим Бензема обаче не успяха с последното подаване.

В края на срещата "Ливърпул" вече нямаше и много свежест в атака, за да постави гостите под напрежение и до гол не се стигна.

Дневник