Сръбският шампион "Цървена звезда" получи наказание от УЕФА заради расистки обиди към Златан Ибрахимович при домакинството на "Милан" през февруари. Според информацията провинението срещу шведския нападател с босненски корени е извършено от неидентифициран човек от ВИП ложата на стадиона.

Дисциплинарната комисия на УЕФА постанови, че "Цървена звезда" ще изиграе следващия си мач в евротурнирите пред празни трибуни. Сръбският клуб може да бъде наказан и за друга среща, ако бъде установено ново нарушение в следващата една година.

Общата глоба, която "Цървена звезда" трябва да плати, е 30 хиляди евро. Освен за обидите към Ибрахимович е включена и парична санкция за нарушаване на здравния протокол заради допускане на зрители и неспазване на социална дистанция на стадиона.

Междувременно футболистът на "Славия" (Прага) Ондрей Кудела беше наказан за десет мача заради "расистко поведение" срещу Глен Камара. Халфът на "Рейнджърс" пък ще пропусне следващите три мача на отбора си в евротурнирите заради използване на груб език.

Дневник