Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта даде положителен сигнал за подновяването на договора на Лионел Меси. По думите му разговорите "се развиват по правилния начин".

Миналото лято аржентинският нападател уведоми официално клуба, че иска да си тръгне веднага и при това без пари. С хода си той изрази недоволство срещу предишния президент Хосеп Мария Бартомеу, който беше поставен под голямо напрежение.

Впоследствие Меси обяви, че остава в клуба още един сезон, а Бартомеу подаде оставка.

С връщането си на президентския пост Лапорта заяви, че една от важните цели пред него е аржентинският нападател да продължи да е част от отбора. "Днес се навършват 20 години от момента, в който едно момче - Лео Меси, дебютира (като играч в школата на клуба). Да го видя да гласува, да видя най-добрия играч в света как дойде да гласува заедно със сина си е израз на това, че обича "Барса" и че сме голямо семейство. Най-добрият в света обича "Барса" и се надявам да успеем да го вдъхновим да остане", каза Лапорта веднага след победата си в изборите на 9 март.

Предположенията са, че ако си тръгне от "Камп ноу", Меси ще премине в ПСЖ или в "Манчестър сити".

В събота "Барселона" играе с "Атлетик" (Билбао) във финала за Купата на краля. Мачът в Севиля е от 22.30 ч. и ще бъде излъчен по "Би Ти Ви екшън". Преди две седмици баските загубиха от "Реал сосиедад" финала от предния сезон.

Дневник