Руснакът Андрей Рубльов изхвърли Рафаел Надал от турнира в Монте Карло, като го победи в три сета - 6:2, 4:6, 6:2. Осмият в световната ранглиста показа отлична игра и успя да се класира на полуфинал в Княжеството. Мачът продължи 2.33 часа.

Испанецът, който е 11-кратен шампион в надпреварата, не показа нивото на играта от първите си два мача с Федерико Делбонис и Григор Димитров, когато им даде общо шест гейма. Рубльов се опълчи на Надал, беше много агресивен и не му даде много шансове.

От своя страна Надал направи доста грешки. Той записа само един ас, беше пробит седем пъти и допусна седем двойни грешки.

Това е едва шеста загуба за Надал на "Мастърс" турнира в Монте Карло, който е най-успешният за него от АТП 1000 веригата. Той доминираше в него между 2005 и 2012 г., а в периода 2016-18 взе още три титли поред.

Надпреварата ще има нов шампион, след като победителят от 2019 г. Фабио Фонини отпадна. Италианецът загуби с 4:6, 3:6 от Каспер Рууд. Именно Рууд е съперник на Рубльов за място на финала.

В другият полуфинал ще играят Стефанос Циципас и Даниел Еванс, който отстрани последователно Новак Джокович и Давид Гофен.

Дневник