Ще успее ли Рони О'Съливан да стане световен шампион по снукър за седми път - този въпрос вълнува фенове и специалисти преди началото на световното първенство. За 45-а поредна година шампионатът ще се проведе в Шефилдския театър "Крусибъл".

Началото ще постави именно О'Съливан, който като действащ шампион има право да открие турнира. Ракетата среща дебютантът в "Крусибъл" Марк Джойс (37 г.). О'Съливан ще опита да стане шампион за седми път и по този начин да се изравни със Стивън Хендри.

"Спечелването на световното първенство никога не е било фикс идея за мен. Никога не съм бил и толкова ентусиазиран, когато стартирам в ролята на действащ шампион", каза О'Съливан и добави, че "ще опита да си свърши работата".

Британецът (45 г.) има само една титла в последната година, която дойде именно в "Крусибъл". През този сезон О'Съливан четири пъти загуби на финал.

Освен към О'Съливан много погледи са насочни и към Джъд Тръмп. Световният шампион от 2019 г., е лидер в световната ранглиста и втори в схемата на "Крусибъл". Той започва в английски сблъсък с Лиъм Хайфилд, а в потока на Тръмп е и шампионът от "Мастърс" турнира Ян Бинтао.

Останалите фаворити в турнира са Нийл Робъртсън, който е трети и напомня за най-добрите си години. Трикратният световен шампион Марк Селби е четвърти в схемата на турнира, а първият му мач е срещу Кърт Мафлин.

Дневник