Треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Ханс-Дитер Флик съобщи, че е уведомил клуба за желанието си да напусне през лятото. Специалистът, който има договор до юни 2023 г. обяви това след края на мача с "Вофлсбург", спечелен от баварците с 3:2.

Точни за успеха на "Фолксваген арена" бяха Джамал Мусиала на два пъти и Ерик-Максим Чупо Мотинг. С победата съставът задържа аванса си на върха от 7 точки.

Флик беше помощник в "Байерн" в щаба на Нико Ковач, но през ноември 2019 г. пое състава. Той изведе баварците до титлата и Шампионската лига в първия си сезон.

В последните седмици открито се говори за конфликт между Флик и спортния директор Хасан Салихамиджич. От клуба обявиха, че отношенията им са добри.

"Съобщих на момчетата, за да са наясно, че през тази седмица помолих клуба да прекратим нашите отношения през лятото", каза Флик.

Той категорично отрече, че причината е поста на национален селекционер, с който той е свързван. Настоящият треньор на Германия Йоахим Льов ще напусне след европейското първенство.

"Бъдещето ми е неясно, не съм имал никакви дискусии. Всеки треньор би искал да води Германия, но това няма нищо общо", каза още наставникът на "Байерн".

Дневник