Барселона" е носител на Купата на краля, след като разгроми "Атлетик" (Билбао) с 4:0 във финала в Севиля. Тимът на Роналд Куман направи силен мач и доминираше от началото на срещата. Лионел Меси вкара два гола, а по веднъж се разписаха Антоан Гризман и Френки Де Йонг.

Всички голове паднаха в рамките на 12 минути - между 60-ата и 72-ата.

Това е първи трофей за "Барселона" от две години, като отборът прекъсва своята суша.

Каталунците печелят отличието за 31-и път и остават най-успешния тим в турнира.

За сметка на това "Атлетик" загуби шести пореден финал, записвайки негативен рекорд. Съставът от Билбао игра два финала в рамките на две седмици, но загуби и двата. По-рано "Атлетик" отстъпи и на големия си съперник "Реал сосиедад" във финала за миналия сезон.

"Барселона" доминираше от самото начало на срещата, докато "Атлетик" не предложи нищо в атака, задоволявайки се с действия в защита.

За първата част баските успяха да направят по-малко от 60 точни подавания. Те държаха топката в едва 16% от времето и отправиха един единствен удар, който беше неточен. Въпреки доминацията си обаче "Барселона" трудно намираше пространства.

Каталунците отправиха един точен удар, а Де Йонг удари греда.

След паузата тимът на Куман веднага вдигна оборотите и разликата се усети. Антоан Гризман пропусна отличен шанс в началото на втората част, но в 60-ата минута французинът се поправи и откри.

Само три минути по-късно Де Йонг вкара втори гол след грешка в отбраната на "Атлетик".

Между 68-ата и 72-ата минута дойдоха и миговете на Лионел Меси, който вкара два пъти, за да оформи успеха на своя тим. Победата можеше да бъде и още по-изразителна, но гол на Гризман беше отменен заради засада.

Дневник