Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола стана поредният специалист, който изрази скептично мнение около създаването на Суперлига на най-богатите клубове в Европа. Преди два дни 12 клуба обявиха отцепването си в турнир, който да бъде конкурент на Шампионската лига, а това предизвика вълна от недоволство и призиви за прекратяване на подобен проект.

"Сити" е един от шестте клуба от Висшата лига, които са основатели на Суперлигата, а Гуардиола каза, че се чувства неудобно да говори за това.

"Суперлига без право на промоция или изпадане е всичко друго, но не и спорт. Никой обаче не ни е дал подробности около този проект или как са поканени отборите. От футболна гледна точка не ми допада да има шампионат, в който няма значение колко усилия влагаш, защото не можеш да изпаднеш. Така дори и да губиш, няма да се случи нищо", коментира Гуардиола на пресконференция.

"Ние, мениджърите, не сме правилните хора, които да говорим по темата. Президентите знаят повече, затова се чувствам неудобно да говоря за Суперлига, нямам повече информация от вас."

Мениджърът на "Сити" заяви желанието си във Висшата лига да има възможно най-силна конкуренция.

Дневник