Мъжкият национален отбор на България по волейбол започва подготовка за Лигата на нациите. Състезателите, които са приключили участието си с клубните тимове, ще тренират от 22 април в зала "Христо Ботев", а същинската част от лагера ще стартира от 3 май.

В разширения състав на Силвано Пранди намериха място двама дебютанти в националния отбор - Денис Карягин и Самуил Вълчинов. Към тях ще се включат Владимир Станков, Светослав Станков, Димитър Димитров, Жани Желязков, Гордан Люцканов, Светослав Иванов, Светослав Гоцев, Стефан Чавдаров, Николай Къртев, Николай Колев, Владислав Иванов, Мартин Иванов.

На 3 май към отбора ще се присъединят Пранди, капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Алекс Грозданов, а някои от трениращите вече ще отпаднат от състава. На 15 май се очаква Радослав Парапунов.

Лигата на нациите ще се проведе от 28 май до 27 юни. Мачовете ще се играят в Римини, Италия, като отборите ще бъдат изолирани в "балон" в продължение на пет седмици. В този период всеки тим ще изиграе по 15 мача, като тази година няма да има изпадащи отбори.

Очаква се водещите отбори, които са си осигурили участие на олимпийските игри в Токио, да не се включат с най-добрите си състезатели в турнира. Това отваря възможност за добро представяне на българите, като председателят на федерацията Любомир Ганев стимулира волейболистите с премия от 1 млн. долара при спечелване на Лигата на нациите.

Дневник