На среща на изпълнителния комитет УЕФА реши да не налага наказания на клубовете, замесени в създаването на Европейска суперлига. Полуфиналите в Шампионската лига и Лига Европа ще продължат по план, като първите мачове са следващата седмица.

Плановете за Суперлигата ядосаха УЕФА, като в началото на седмицата се заговори, че организацията ще обсъди дали да накаже отцепилите се отбори с изключване от турнирите си. След бурни няколко дни в края се утаи противопоставянето между две от основните страни - "Реал" (Мадрид), като движеща сила на неосъществения проект, и УЕФА.

Президентът на белите Флорентино Перес и председателят на УЕФА Александър Чеферин влязоха в остър задочен спор, като словенецът остави, макар и малка, възможността за наказателни мерки срещу испанския гранд.

По-рано през деня треньорът на "Реал" Зинедин Зидан определи този ход като нелогичен. "Дебатът е абсурден и не искам да бъда въвличан в него. Всичко, което мога да кажа, е, че се подготвяме да играем в полуфиналите на Шампионската лига", заяви французинът.


Възможността за наказания обаче остава. Чеферин посочи пред "Шпигел", че на клубовете, които в бъдеще са част от Суперлигата, няма да бъде позволено да участват в турнирите на УЕФА.

"Сега можем да кажем: "Искате да бъдете егоисти? Тогава опитайте още веднъж с вашата Суперлига", каза Чеферин, цитиран от ДПА.

Дневник