В последния кръг от редовния сезон на Първа лига един срещу друг се изправят "Левски" и ЦСКА. За разлика от дербито през декември, когато двата отбора играха в необичайна обстановка пред празни трибуни, сега те ще могат да разчитат на подкрепата на своите привърженици след разхлабването на мерките в петък.

Мачът е от 17 ч. и на националния стадион "Васил Левски" ще присъстват 4000 души, като в навечерието на срещата имаше голямо търсене на билети.

"Левски" и ЦСКА влизат в дербито от различни позиции. Червените са трети в класирането и ще участват в шампионския поток на плейофите, докато сините са девети и ще се опитат да стигнат до баража за място в евротурнирите.

В седмицата преди дербито около "Левски" се заговори, че ръководството обсъжда възможността отборът да заиграе в Трета лига от следващия сезон заради финансовите проблеми. Тази информация беше отречена от мажоритарния собственик Наско Сираков, който се очаква скоро да представи подробности за случващото се в клуба.

В спортен план сините се разделиха с дошлия преди три месеца защитник Ребин Сулака. Тимът на Славиша Стоянович, който се възстановява след боледуване от коронавирус, няма победа в последните си три мача в Първа лига, а срещу ЦСКА сините са без успех в последните шест срещи.

Преди дербито треньорът на червените Любослав Пенев посочи, че припомня на футболистите за важността от това да играят на върха на възможностите си във всеки мач.

"Да не се заблуждаваме от това къде се намира "Левски". Това е дерби, в никакъв случай не трябва да има отпускане в нашите редици. Наблюдавах ги, особено в последните два-три мача. Играят сериозно с много желание. Очаквам сериозен мач и битка. Всеки отбор, който се изправя срещу ЦСКА, иска да дава максималното. Така ще бъде и в неделя", каза Пенев, който записа победа и равенство срещу "Левски" в мачовете си начело на "Царско село" през този сезон.

Дневник