"Реал" (Мадрид) допусна нова груба грешка в надпреварата за върха в испанското първенство. Шампионите завършиха при нулево равенство с "Бетис" у дома.

С точката белите събраха 71 и са на две зад водача "Атлетико", който има мач по-малко. Третият "Барселона" е с 68, но има два мача по-малко, а "Севиля" е четвърти с 67 и един двубой по-малко. До края на сезона в Ла Лига остават пет кръг.

Преди две седмици "Реал" завърши 0:0 и при гостуването си на "Хетафе". Сега белите очаквано имаха превъзходство и създадоха повече възможности за гол, но не можаха да вкарат.

Треньорът Зинедин Зидан остана разочарован от развоя, но посочи, че нищо не е решено и че "Реал" ще се бори до последно.

"Липсваха ни много неща в нападение в този двубой, не бяхме достатъчно опасни за съперника. В защита се справихме добре, но изпуснахме две точки", заяви французинът.

"Остават пет мача, което е дълъг път. Ние ще продължим да се борим. Ла Лига не е приключила за нас, другите все още имат да играят", посочи Зидан.

Според него отборът е подготвен за полуфиналния мач с "Челси" в Шампионската лига. Белите приемат съперника във вторник.

Дневник