Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че всички участници в създаването на Европейската суперлига трябва да понесат отговорността си. Думите му идват в края на седмицата, в която проектът първо беше обявен от 12 от най-богатите клубове, искащи да се отделят в свой собствен турнир, а след това беше замразен.

"За мен тези 12 клуба попадат в три групи. В едната са шестте английски, които първи напуснаха и признаха, че са сгрешили. Трябва да имаш някакво величие, за да кажеш: "Аз сгреших". След това са други три ("Атлетико" Мадрид, "Интер" и "Милан") и след тях са онези, които смятат, че Земята е плоска и че Суперлигата все още съществува (говори за "Реал" Мадрид, "Барселона" и "Ювентус")".

Според Чеферин има голяма разлика между клубовете в отделните групи. "Но всички ще бъдат държани под отговорност. По какъв начин - ще видим", заяви словенецът.

В последните дни президентът на УЕФА няколко пъти влиза в задочни спорове с хората, стоящи в основата на Суперлигата - президентите на "Реал" и "Ювентус" Флорентино Перес и Андреа Аниели.

Перес заяви, че всичките 12 клуба са подписали еднакви договори и никой от тях не е напускал. Твърденията са, че за да се отдели официално, даден клуб трябва да плати обезщетение от 300 млн. евро.

Дневник