ЦСКА победи с 2:0 "Левски" в дербито от последния кръг в редовния сезон на Първа лига. Червените стигнаха до успеха с головете на Жул Кейта и Жорди Кайседо през първото полувреме.

"Левски" завърши с двама души по-малко. В последните минути Георги Александров напусна заради контузия, а сините вече бяха изчерпали правото на смени. След това Илия Димитров получи директен червен картон за нарушение срещу Мено Кох.

ЦСКА изигра силно първото полувреме, вкара двата гола и след това значително намали скоростта и пресата си, макар да продължи да стои уверено. Сините, които използваха много млади футболисти, се постараха да затруднят съперника след почивката, но без успех.

ЦСКА е трети с 50 точки, докато "Левски" приключва редовния сезон девети с 28.

Двубоят беше първият за двата отбора след връщането на запалянковците по трибуните. Привържениците масово не спазваха основните изисквания да са на разстояние от 1.5 метра и да са с маски.

След втория гол на ЦСКА група фенове на сините напуснаха сектор Б и излязоха на пистата, но след появата на кордон полицаи се прибраха.

Първата добра възможност беше за "Левски" още в третата минута. Тогава Мартин Петров стреля от фаул от малък ъгъл, но улучи гредата.

След това ЦСКА влезе във водеща роля. Червените започнаха да притискат съперника, като в защита бяха стабилни.

Воденият от Любослав Пенев отбор поведе в 14-ата минута, когато след центриране на Федерико Варела отляво Жул Кейта засече с глава отблизо.

Малко след това авторът на гола беше сменен принудително от Георги Йомов. Резервата на ЦСКА можеше да удвои в средата на полувремето. Изведен в добро положение той опита да прехвърли Звонимир Микулич, но вратарят отклони топката. Йомов получи нова възможност, но с глава не улучи празната врата.

Жорди Кайседо вкара втори гол за ЦСКА в 37-ата минута. Лошо отбита от защитник на "Левски" топка попадна в еквадореца, който стреля диагонално и след рикошет я прати във вратата.

Сините започнаха дейно втората част и владееха повече топката, като направиха добри атаки. Постепенно устремът им намаля.

ЦСКА значително свали скоростта и по-рядко се насочваше към вратата на "Левски". Въпреки това червените имаха няколко опасни положения чрез Кайседо и Йомов.

Дневник