Юлиан Нагелсман ще наследи Ханс-Дитер Флик на треньорския пост в "Байерн" (Мюнхен), съобщиха от клуба. Договорът на 33-годишния специалист е за пет години, като той ще застане начело на германския шампион от следващия сезон.

От клуба уточниха, че са изпълнили желанието на Флик да напусне "Байерн" през лятото. Германецът, който изведе баварците до шест трофея през сезон 2019-20, имаше договор до 2023 г., но конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич повлия за решението му. Очаква се Флик да поеме националния отбор на Германия след европейското първенство.

"Не съм крил, че позицията на старши треньор в "Байерн" ме привлича и че бих искал да поема тази работа, ако някога се появи възможност. "Байерн" е уникална възможност за мен", написа Нагелсман в "Туитър".

"Байерн" ще плати 15 млн. евро на "Лайпциг" за Нагелсман, като сумата може да нарасне до 25 милиона при бъдещи успехи с баварците, твърди "Билд".

Нагелсман е сред иноваторите в треньорската професия. През февруари 2016 г. той стана най-младият треньор в историята на Бундеслигата, когато пое "Хофенхайм". От лятото на 2019 г. Нагелсман води "Лапциг", който стигна до полуфиналите в Шампионската лига през миналия сезон, а тази кампания се очертава да е най-успешната за клуба в германското първенство.

Дневник