Реал" (Мадрид) и "Челси" завършиха 1:1 в първия полуфинал на Шампионската лига. Двата отбора изиграха вълнуващо първо полувреме, а втората част предложи малко футболни емоции.

"Челси" остави по-добри впечатления с играта си. Сините поведоха след гол на Кристиан Пулишич, който се превърна в първия американец, вкарал гол в полуфинал в най-престижния клубен турнир. За "Реал" се разписа Карим Бензема, който с попадение №71 изравни Раул на четвъртото място във вечната ранглиста в Шампионската лига.

С гола на чужд терен "Челси" има леко предимство преди реванша в Лондон, който ще се изиграе на 5 май.

"Челси" беше по-активният отбор в началото. С бързи отигравания футболистите на лондончани преодоляваха халфовата линия на "Реал" и създаваха опасни атаки, в които имаха числено предимство.

В десетата минута грешка на Каземиро даде възможност за нападение на "Челси, в края на което се озова Тимо Вернер. Германецът обаче не успя да вкара отблизо, като Тибо Куртоа спаси удара.
 

Четири минути по-късно "Челси" поведе. Антонио Рудигер изведе Пулишич с подаване по въздуха, след което крилото на сините овладя и преодоля Куртоа. Американецът се разписа въпреки опита на Рафаел Варан и Начо да спрат пътя на топката пред голлинията.

С усилването на дъжда "Реал" заигра по-добре. Основният двигател на белите беше Бензема, който уцели греда при удар отдалеч с левия крак. Нападателят беше на точното място в 29-ата минута, когато резултатът беше изравнен. Домакините спечелиха няколко дуела във въздуха, преди Бензема да стреля силно от няколко метра.

През втората част нивото на игра спадна и двата отбора създадоха малко възможности за гол.

Дневник