"Манчестър сити" направи много голяма крачка към финала в Шампионската лига след победа с 2:1 срещу ПСЖ като гост.

Парижани играха силно и водеха до 64-ата минута. Тогава всичко за тях се обърна след леко допуснат гол след удар на Кевин де Бройне. Малко след това Рияд Марез даде преднина на "гражданите".

Положението на домакините се усложни допълнително в 77-ата минута, когато Идриса Гай получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Илкай Гюндоган.

ПСЖ започна добре двубоя и беше във водещата роля. В 13-ата минута Едерсон спаси удар на Неймар. Две по-късно след ъглов удар Маркиньос с глава даде преднина на парижани.

Домакините продължиха да играят бързо и да атакуват, но не можаха да стигнат до нов гол. В 56-ата минута Килиан Мбапе излъга защитник в наказателното поле и пусна остро подаване, но Марко Верати не успя да стигне до топката, за да я засече. Това се оказа и последното добро голово положение за ПСЖ.

В 64-ата минута "Манчестър сити" изравни, след като след удар на Де Бройне от далеч топката мина през няколко футболисти и влезе във вратата на Кейлор Навас. Седем по-късно Марез стреля от фаул през пропукалата се стена на съперника и направи резултата 2:1.

Развоят на мача изнерви част от футболистите на ПСЖ и се стигна до по-остри влизания. При едно от тях Гай влезе грубо срещу Гюндоган и беше изгонен. Въпреки това парижани опитаха да притиснат съперника си в последните минути, но без успех.

В другия полуфинал "Реал" (Мадрид) и "Челси" завършиха 1:1.

Дневник