Манчестър юнайтед" отправи звучно послание и гледа уверено към участие във финала на Лига Европа. Тимът на Оле Гунар Солскяр беше предизвикан и губеше с 1:2 от "Рома", но с пет гола през втората част "червените дяволи" спечелиха с 6:2.

Победата напомни за успеха на "Юнайтед" със 7:1 над "Рома" в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига през 2007 г.

В другия полуфинал "Виляреал" надви с 2:1 "Арсенал" в мач с два червени картона. Мануел Тригерос и Раул Албиол дадоха преднина на испанския отбор, а гол от дузпа на Никола Пепе запази интригата за реванша.

На "Олд трафорд" имаше искри още от началото. "Юнайтед" взе преднина в деветата минута, когато добра комбинация завърши с хубав прехвърлящ удар на Бруно Фернандеш. "Рома" обаче бързо се върна в мача и шест минути по-късно гостите получиха право да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Пол Погба. Лоренцо Пелегрини не сбърка при изпълнението.

 

"Рома" играеше открито и вкара втори гол с втория си точен удар. При атака отляво Пелегрини подаде към Един Джеко, който се разписа отблизо.

Всичко вървеше добре за "Рома", но тимът направи и трите си смени през първата част заради контузени играчи. "Вълците" продължиха да играят открито и "Юнайтед" се възползва. През второто полувреме "червените дяволи" се развихриха с пет гола.

Тон за обрата даде Единсон Кавани. Уругвайският нападател отбеляза две попадения и беше фаулиран за дузпа, изпълнена точно от Фернандеш. Другите голове вкараха Погба и резервата Мейсън Грийнууд.

Дневник