Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън подкрепи разширяващия се протест на английския футбол в социалните медии.

От петък следобед до последните секунди на понеделник (3 май) клубовете и водещите организации във футбола в Англия ще запазят мълчание във "Фейсбук", "Туитър" и "Инстаграм". Така те ще изразят недоволството си срещу дискриминационните обиди онлайн. Призивите към компаниите, управляващи водещите социални медии, са да направят повече, за да се справят с проблема.

Хамилтън каза, че не вижда причина да не подкрепи действията. Самият той често е заявявал вижданията си за борбата с неравенството и дискриминацията.

"Виждате какво става по света, чухте и разговорите по темата миналата година, но тази година е година на действията. Платформите не са направили достатъчно. Те имат способностите да въведат промяна и да направят така, че да пресекат обидите", заяви Хамилтън преди състезанието в Португалия.

Протестът е подкрепен и от други двама британски пилоти - Джордж Ръсел и Ландо Норис, както и от "Скай спортс".

Това е поредната стъпка в тази посока, след като често футболисти в Англия се оплакват от обиди в социалните мрежи. В началото на април вече имаше подобен протест, организиран от "Суонзи".

Дневник