Собственикът на "Левски" Наско Сираков заяви, че е в заключителната фаза на разговори за привличане на мощен инвеститор от чужбина. В предпразнично обръщение към привържениците в сайта на сините той обяви, че очаква одобрение и подкрепа от тях, за да подпише, защото "Левски" не е мой, а е наш".

От думите му се разбира, че неназованият инвеститор би осигурил средства както за покриване на многомилионните задължения, така и за изграждане на бъдещето на клуба.

"В момента съм в заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, който е готов да вложи, колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ, и погасяване на дълговете. В много кратък срок след празниците ще запозная всички вас с всички условия, които съм поставил, както и гаранциите за бъдещото на любимия ни Левски. Разбира се, ще искам вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор", заявява Сираков.

По думите му в момента положението в клуба остава тежко, а лицензът за следващия сезон е под въпрос.

"Няма да се спирам на неизплатените заплати на футболисти, треньори, администрация преди моето идване, както и към клубовете за покупка на футболисти и загубени дела във ФИФА. Няма да се спирам и на заплатите, които дължим в момента на сегашния отбор, треньори и администрация. Повечето неща са известни на нашата синя общност", казва Сираков.

Собственикът на клуба посочва, че от през последната година ръководството е търсило спонсори и рекламодатели. "В нито един момент не съм се съмнявал, предполагам така както и вие, че ще намерим такива. За жалост на този етап те са твърде недостатъчно за тежкото състояние на "Левски" и огромния проблем с нашия лиценз отново е на дневен ред. За мен, както и за "Левски", най-добрият вариант беше да намерим стратегически инвеститор, който да поеме натрупаните през последните десет години огромни задължения, да инвестира в нов стадион, в ДЮШ и в отбор, който да върне "Левски" там, където му е мястото - и в България, и в Европа."

В края на миналата година "Левски" представи два спонсора - австрийската строителна компания "Щрабаг" и букмейкъра "Палмс бет".

Въпреки това финансовото състояние на клуба е тежко и има забавяне на заплатите. Твърденията са, че някои от чуждестранните футболисти вече са си тръгнали и се готвят да се обърнат към ФИФА.

При идването си като собственик Сираков каза, че задълженията са 24 млн. лева. Сега той посочва в обръщението си: "Заварих го (клуба) с дългове от над 30 млн. лева и пред фалит. Моята основна задача беше да не позволя да се стигне дотам, както ви обещах на първото си интервю като собственик."


Дневник