"Барселона" постигна много важна победа в надпреварата за титлата в Испания. Каталунците направиха обрат за 3:2 при гостуването си на "Валенсия".

Два гола за успеха вкара Лионел Меси, а един добави Антоан Гризман. Преди това "Валенсия" беше повел чрез Габриел Паулиста в началото на второто полувреме, а в 83-ата Карлос Солер се разписа за 2:3 с красив гол.

"Барселона" събра 74 точки, с колкото е и шампионът "Реал". Следващата събота воденият от Роналд Куман отбор приема водача "Атлетико", който е със 76 точки. "Севиля" е със 70, но има мач по-малко. До края на сезона остават четири кръга.

През първата част "Барселона" държеше повече топката и атакуваше, като имаше по-добрите възможности, но не успя да вкара.

"Валенсия" имаше силни минути след почивката. В 50-ата Паулиста вкара с глава след ъглов удар. "Барселона" отговори бързо и с три гола за 12 минути се насочи към победата. Най-напред в 57-ата Меси изпусна дузпа, но след секунди при продължението на атаката се оказа на правилното място и изравни.

Малко по-късно Гризман даде преднина на "Барселона", а в 69-ата минута с отлично изпълнение на пряк-свободен удар Меси направи 3:1.

"Валенсия" намали в 83-ата минута, когато Карлос Солер вкара красив гол след подаване на Кристиан Олива. "Барселона" съхрани преднината си и спечели важните точки.