Само шест дни, след като сътвориха истинско зрелище, "Манчестър сити" и ПСЖ се срещат отново, за да определят първия финалист в Шампионската лига за този сезон. С аванс от 2:1 от първата среща и два гола на чужд терен "гражданите" изглеждат в по-добра позиция да преследват първия си финал в турнира.

На своя страна "Сити" има и традицията. Тя сочи, че във всички 47 случая, в които английски отбор печели като гост в елиминациите след това продължава напред.

През уикенда "Сити" спечели без проблем във Висшата лига и се доближи до титлата, а освен това Пеп Гуардиола даде почивка на основните си играчи. Той направи осем промени в състава си, за да може звездите му да са свежи за реванша с ПСЖ.

"За нас този мач е като всеки друг. Казах същото на футболистите ми, каквото правя в последните шест месеца: "Не мислете прекалено много, за да спечелим". Имаме малко предимство, но то не ни гарантира нищо - трябва да играем, за да спечелим", каза Гуардиола.

Испанският специалист ще разчита и на стабилната форма на "Сити" у дома. От началото на сезона тимът има три загуби в 25 мача на "Етихад" във всички турнири.

 

Съперникът ПСЖ обаче е впечатляващ като гост, като в Шампионската лига вече вкара 10 гола в гостуванията на "Манчестър юнайтед", "Барселона" и "Байерн", като спечели всяка от срещите. Съставът на Маурисио Почетино обаче продължава да бъде колеблив в защита и има само една суха мрежа в последните си 10 двубоя.

Единственият проблем пред парижани е свързан с оплакване на Килиан Мбапе за проблем в прасеца. "Ще видим какво е състоянието му", коментира Почетино и добави, че френският нападател е бил пестен в последните дни.

"В такива мачове не чувстваш умора, въпреки че са в края на сезона. Мотивацията е на върхово ниво, а гордостта на всеки играч също му помага. Ще дадем най-доброто от себе си, за да стигнем до финал", каза още треньорът.

Мачът между "Манчестър сити" и ПСЖ е тази вечер от 22 часа по "Макс Спорт" 3.

Дневник